Over ons

Aan het begin van de vorige eeuw kwam de grootvader van Aldo Corradi, Tino Tomé vanuit Italïe ( de streek Friuli) naar Nederland. Hij begon met zijn drie broers Emilio en Pietro een terrazzo bedrijf in Haarlem.
 
Na een aantal jaren zijn de broers elk hun eigen weg ingeslagen, en begon Tino zijn eigen bedrijf , de firma CR Tomé & Zn in de Marco Polostraat in Amsterdam ( west ).
 
Daarna heeft zijn zoon Giuseppe ( Pino) Tomé het bedrijf overgenomen, met een mooie showroom in het hartje Jordaan ( Westerkade 27). 
 
Aldo Corradi (Tomé), die 38 jaar geleden als leerling was begonnen, zette dit bedrijf na het overlijden in 1997 van zijn oom onder zijn eigen naam voort, nu in 2021 is het bedrijf gegroeid tot 6 werknemers en zijn ook de kinderen van Aldo in het bedrijf aan het werk, Giuliano Corradi die de volledige productie onder zijn hoede heeft genomen en Talitha Corradi die op kantoor alle disciplines tot zich heeft genomen.
 
 
 

Specialisaties

Aanrechtbladen

Een terrazzo blad kan prefab in een werkplaats gemaakt worden. Het terrazzo wordt dan in een mal gegoten. Na droging krijgt het blad meerdere schuur- en polijstbehandelingen. Tot slot worden de bladen geïmpregneerd en voorzien van een waslaag, waarna ze op locatie kunnen worden gemonteerd. Een Terrazzo
blad kan ook direct op locatie worden gestort, bijvoorbeeld in de keuken, horecapand of
badkamer. Het voordeel is dat het blad ongeacht de afmetingen uit één stuk
bestaat en naadloos is.

 

Badkamer en gangvloeren
Tekst.
Mozaïek

Een mozaïek is een figuur van aan elkaar gelegde, met de hand gekapte kleine stukjes steen. De steentjes worden op zijn plaats gehouden door een lijmachtige cementsoort. Mozaïeken worden vaak gemaakt en gebruikt voor vloeren, bijvoorbeeld de zwart-witte marmerblokjes in de traditionele halvloeren.

Betegelde spoelbakken
Tekst.
Restauratie werkzaamheden
Een oude terrazzovloer een nieuw leven geven? Dat kan heel goed! Beschadigingen worden hersteld en het gehele terrazzowerk wordt bewerkt: schuren, zoeten, reinigen, impregneren, repareren, renoveren of restaureren, afhankelijk van hetgeen nodig is het terrazzo in ere te herstellen. Ook hier is Corradi & Zoon een vakkundige partner in. 
Schoonschuren bestaande schuren
Tekst.
Herstellen scheuren in bestaande vloeren
Tekst.
Totale renovatie badkamer
Tekst.

Duurzaam

In de bedrijfsvoering hecht Corradi & Zoon Terrazzo belang aan duurzaam bouwen.  Dit heeft geresulteerd in VCA certificatie en het gebruik van EcoSupport containers. 

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Met een CVA-Certificaat legt ons bedrijf de basis om iedere dag weer veilig en gezond te werken. Md te werken