Onderhoud

U heeft gekozen voor een terrazzo aanrechtblad, dit houd in dat u het een en ander moet weten wat betreft dagelijks onderhoud. NOOIT het product reinigen met chloor, bleek, jif of andere middelen die een agressieve uitwerking hebben op het terrazzo product. Terrazzo aanrechtbladen hebben veel te lijden. Terrazzo bestaat hoofdzakelijk uit een samenstelling van geselecteerde marmerkorrels en cement (kalkhoudend).

Niet behandelde oppervlakten zijn kwetsbaar voor zuren en sappen. Na het slijpen en drogen word het aanrechtblad door ons geïmpregneerd met een beschermingsmiddel, en in de was gezet (deze steenwas is bij ons te koop). Regelmatig onderhoud met de betreffende producten is aan te bevelen.

Inwrijven met een zacht doek, en uitwrijven evt. met staalwol (merk Metalino 00) of een niet pluizende doek. Vermijdt zoveel mogelijk het morsen van azijn, citroen, sinasappels, of mousserende dranken. Mocht dit toch gebeuren, onmiddellijk opnemen voorkomt problemen. Bij langdurig contact hiermee kunnen er doffe plekken ontstaan, de vakman kan dit door schuren echter verhelpen.

Voor dagelijks onderhoud kan u het aanrecht schoonmaken met een zachte zeep, de ouderwetse groene zeep, maar ook calciumzeep die wij ontwikkeld hebben. Deze onderhoudszeep kunt u bij ons kopen en is niet in een winkel te koop.

 

Een laatste tip:  Gebruik voor het snijden en het persen van sinasappels en citroenen altijd een snijplank.

Het bestellen van onderhoudsproducten voor uw terrazzo aanrechtbladen kan via onze webshop.

U heeft gekozen voor een terrazzo vloer, dit houd in dat u het een en ander moet weten wat betreft dagelijks onderhoud. NOOIT het product reinigen met chloor, bleek, jif, Antikalk of andere middelen die een agressieve uitwerking hebben op het terrazzo product.

Terrazzo is een cement gebonden product en kan daarom niet tegen de zuren die in deze middelen zit. 

Voor terrazzo vloeren geld hetzelfde onderhoudsadvies als voor de aanrechten namelijk de vloer behandelen met een zachte zeep. Groene zeep of onze onderhoudszeep zijn hier een goed voorbeeld van.

Mocht er door de jaren heen vlekken komen in de vloer dan is het altijd mogelijk om de vloer te laten schoonschuren. Wij schuren de badkamervloer machinaal schoon en zetten hem dan in de zeep. 

Het bestellen van onderhoudsproducten voor uw terrazzovloer kan via onze webshop.