Onderhoud

Onderhoud terrazzo aanrechtbladen

U heeft gekozen voor een terrazzo aanrechtblad, dit houd in dat u het een en ander moet weten wat betreft dagelijks onderhoud. NOOIT het product reinigen met chloor, bleek, jif of andere middelen die een agressieve uitwerking hebben op het terrazzo product. Terrazzo aanrechtbladen hebben veel te lijden. Terrazzo bestaat hoofdzakelijk uit een samenstelling van geselecteerde marmerkorrels en cement (kalkhoudend)

IMG_3553Niet behandelde oppervlakten zijn kwetsbaar voor zuren en sappen. Na het slijpen en drogen word het aanrechtblad door ons geïmpregneerd met een beschermingsmiddel, en in de was gezet. ( Deze steenwas is bij ons te koop.) Regelmatig onderhoud met de betreffende producten is aan te bevelen. Inwrijven met een zacht doek, en uitwrijven evt. met staalwol ( merk Metalino 00) of een niet pluizende doek.Vermijd zoveel mogelijk het morsen van azijn, citroen, sinasappels, of mousserende dranken. Mocht dit toch gebeuren, onmiddellijk opnemen voorkomt problemen. Bij langdurig contact hiermee kunnen er doffe plekken ontstaan, de vakman kan dit door schuren echter verhelpen.

Voor dagelijks onderhoud kan u het aanrecht schoonmaken met een zachte zeep, de ouderwetse groene zeep, maar ook calciumzeep van het merk Prostone op basis van lijnolie werkt perfect. Deze onderhoudszeep kunt u bij ons kopen en is niet in een winkel te koop.

Een laatste tip: zet een hete pan niet rechtstreeks op het aanrecht en gebruik voor het snijden en het persen van sinasappels een snijplank.

Voor het bestellen van een onderhoudsproduct kunt u ons mailen wij zullen ervoor zorgen dat u dit product zo snel mogelijk in huis heeft.

Onderhoud terrazzo vloeren

U hebt gekozen voor een terrazzo vloer, dit houdt in dat u het een en ander moet weten wat betreft dagelijks onderhoud.

IMG_0331Een nieuw geslepen terrazzovloer is na het verdampen van het vocht aan het oppervlak mat en onscherp. Het definitieve uiterlijk krijgt de vloer pas na het begin van het onderhoud. Het juiste onderhoud van een terrazzovloer bestaat uit het regelmatig boenen met groene zeep of zachte zeep op basis van lijnolie.

Een goede calciumzeep voor terrazzo is Prostone vloerenzeep, deze zeep kunt u bij ons kopen en is niet in een winkel verkrijgbaar.

Hij is te verkrijgen in een glanszeep, en calciumzeep op basis van lijnolie.

Vooral de eerste zes weken is het aan te bevelen tweemaal per week te schrobben met een sopje gemaakt van 1 van deze zepen, naspoelen en afnemen.

De zeep zal met de kalk uit het cement kalkzouten vormen, daardoor word het vloeroppervlak minder poreus, en zal er al na korte tijd een zwakke glans ontstaan. De vloer is na herhaalde wassingen met zeepwater gemakkelijk schoon te houden dan van te voren. Eventueel kan men behalve zeep, een weinig soda of ammonia aan het waswater toevoegen.

NOOIT het product reinigen met chloor, bleek, jif of andere middelen die een agressieve uitwerking hebben op het terrazzo product.